In organisaties zijn er transities als gevolg van veranderingen gebaseerd op wensen, eisen, risico’s die we willen vermijden of kansen die we willen benutten. Transitie of te wel “het uitrollen van … in de organisatie” of ook wel “het implementeren van … in de organisatie” moet worden beheerst en voorbereid.
De Transition Professional heeft kennis van de drie standaard beheerlagen en de nieuwe beheerlaag waarbinnen we schaalbaar zijn en hergebruik kunnen toepassen (de Cloud) :

  • Functioneel beheer
  • Technisch beheer
  • Applicatiebeheer
  • Cloud Management

Hij weet hoe op elk van deze beheerlagen transitie voor te bereiden en uit te voeren. Zijn focus is tevens op Infra Structure management, waaronder Social Media en Assets management.
Wat niet tot zijn takenpakket behoort is Data Transitie van bronsystemen naar een Data Warehouse omgeving. Dat is het domein van de data manager of Database Manager.

De BITEXA track Certified Transition Management Professional; in deze certificering staat de transitie van nieuwe of aangepaste producten, diensten, werkwijzen of infrastructuur centraal.