Soms wil een organisatie voor een bepaalde groep van medewerkers een op maat gemaakte cursus met onderwerpen die beter aansluiten bij de organisatie. Het toetsen van kennis, inzicht en vaardigheden via een erkend exameninstituut om zo een examen certificaat te verkrijgen, kan dan een van de doelen zijn van deze cursus. Een examencertificaat van The Business & IT Exams Association staat  garant voor een gedegen toetsing van competenties op het betreffende vakgebied.

Examens op maat, aangepast op voorkeur onderwerpen
Organisaties die een cursus op maat wensen gebruiken vaak als uitgangspunt bestaande cursussen waarvoor examens kunnen worden afgelegd. Een probleem kan dan zijn dat de examenspecificaties soms te uitgebreid zijn, een bepaald onderwerp niet bevragen, bepaalde onderwerpen te diep belichten of juist onderwerpen onderbelichten.

De BITEXA examencommissie kan in zo een situatie putten uit een database met veel examenvragen, die zijn geclassificeerd naar diverse onderwerpen en kennisniveaus. Een examen dat aansluit bij de op maat gemaakte cursus kan dan worden samengesteld in overleg met de klant. Dit zijn dan “private op maat” examens.

Eigen examens voor uw organisatie en klantengroep
Wilt u een eigen examen samenstellen voor uw klanten (veelal uw cursisten) dan kan dit ook. U kunt uw examenvragen, antwoorden en examenspecificatiedocument aanleveren aan onze examencommissie. Het examen wordt daarna samengesteld en examencertificaten worden extra voorzien van uw bedrijfslogo.
Het nieuwe examen wordt in beginsel gepubliceerd zodat iedereen dit kan afleggen indien gewenst. Wilt u het examen “private” houden, dus exclusief te gebruiken voor uw doelgroep, dan kan dit besproken worden en het examen met een wachtwoord worden afgeschermd.

Wilt u hier meer informatie over , neem dan gerust (contact) met ons op.