Soms komt het voor, je haalt je examen net niet. Je zou het liefst snel opnieuw examen willen doen maar de kosten voor een herexamen weerhouden je daarvan.

BITEXA organisatie denkt met je mee. Per gekocht examen heb je twee mogelijkheden om examen af te leggen. Slaag je de eerste keer niet, dan kan je later weer een keer herexamen doen zonder extra kosten.

Er zijn soms pre-exams beschikbaar voor kandidaten die ingeschreven zijn voor een examen. Een pre-exam is volledig gelijkwaardig aan het echte examen en kan ongelimiteerd worden afgelegd mits je niet slaagt. 

Pre-exam als vervangend examen

Heb je examen gedaan en niet gehaald maar heb je ook een private pre-exam niet meer dan 2x uitgevoerd en was je daarbij wel geslaagd dan kan eventueel dit pre-exam resultaat als echt examen worden ingezet. Heb je verschillende pre-examens gedaan voor een specifiek examen dan moet het aantal keer geslaagd gelijk of groter zijn dan gezakt.

De procedure is als volgt;

  • Via email ([email protected]) aangeven dat je een pre-exam wil inzetten als vervangend examen. De examencommissie zal de aanvraag valideren.
  • Is de validatie positief dan kan een certificaat worden aangemaakt en betaal je de validatie & certificaatkosten (45 euro excl. 21% BTW ). Dit zijn kosten bovenop de normale examenprijs die al betaald is. Er is geen resitutie.